Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

DIY ...... Παιδικό δωμάτιο .... Φτιάξτε μόνοι σας τέλεια διακοσμητικά τοίχου !!!!!!!!!



"always keep a bottle of a wine in the fridge for special occasions .... you know like Wednsday"

 Έκανα μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για γνωμικά και αποφθέγματα σχετικά με την Τετάρτη..... περιέργως διαπίστωσα ότι μάλλον μόνο εγώ έχω τέτοιους προβληματισμούς ..... δεν βρήκα σχεδόν τίποτα σε ελληνικά site.... αυτά τα λίγα λοιπόν που βρήκα ήταν σε site ξένα. ..... Δύο πράγματα λοιπόν μπορώ να συμπεραίνω.... 1ον) για την Τετάρτη δεν νοιάζεται κανείς, είτε είσαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος είτε απαισιόδοξος, η Τετάρτη δεν σου λέει κάτι, είναι αδιάφορη μέρα βρε παιδί μου (ωστόσο αν ήμουν η Τετάρτη ... θα απαντούσα ......." πάλι καλά που να δείτε τι λένε για την Δευτέρα")  και 2ον)  οι προβληματισμοί μου ώρες ώρες με τρομάζουν..... άκου να δείς τώρα ... έκατσα και αφιέρωσα χρόνο για να βρω γνωμικά για την Τετάρτη  .... αφού μέχρι και το  Google έγραψε "πλάκα με κάνεις;"  έλα Χριστέ και Παναγιά δηλάδη..... !!!!!! 

 Ακριβώς επειδή η Τετάρτη είναι μια αδιάφορη μέρα και θέλεις να περάσει γρήγορα και να έρθει η Πέμπτη που όλοι την αγαπάμε ως προάγγελο της Παρασκευής, προτείνω να ασχοληθείς με κάτι χαρούμενο και δημιουργικό, όπως η διακόσμηση του παιδικού δωματιού!!!! Βρήκα λοιπόν τέλεια διακοσμητικά τοίχου για βρεφικό και παιδικό δωμάτιο που αν έχετε τα υλικά μέσα σε 2 ώρες τα έχετε ξεπετάξει!


Τι θα χρειαστείτε:

α)  πλαστικά ζώα μεσαίου μεγέθους 
β)  τετράγωνους καμβάδες
γ)  μαχαίρι (μεγάλο και καλά ακονισμένο)
δ)  ψιλό γυαλόχαρτο
ε)  αστάρι (λευκό)
ζ)  κόλλα  (δυνατή)
η)  χρώμα ακρυλικό
θ)  κόλλα ντεκουπαζ με gloss (η βερνίκι γυαλιστερό / σατινέ)


Βήμα 1ο


κόβουμε τα ζωάκια στην μέση με το μαχαίρι, θα χρειαστεί αρκετή δύναμη, μετά τρίβουμε λίγο με το γυαλόχαρτο το σημείο που κόψαμε για να το λειάνουμε 
Βήμα 2ο

περνάμε αστάρι τις επιφάνειες των ζώων, για να μην περάσουμε πολλές στρώσεις βαφής με το ακρυλικό χρώμα και βέβαια για καλύτερο αποτέλεσμα
Βήμα 3ο

όταν στεγνώσει το αστάρι καλά, βάφουμε με τα ακρυλικά χρώματα της επιλογής μας τους καμβάδες και τα ζωάκια. Οι καμβάδες θα χρειαστούν δύο στρώσεις και τα ζωάκια τρεις. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά και μετά περνάμε την επόμενη στρώση βαφής. Για να στεγνώσει πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ για τα μαλλιά.

Βήμα 4ο

tip:όπως βλέπετε και στην φωτογραφίες οι άκρες του καμβά είναι βαμμένες με διαφορετικό χρώμα, έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο παιχνιδιάρικο και αισθητικά καλύτερο. Συνδυάστε χρώματα που κάνουν όμορφες αντιθέσεις.

  Βήμα 5ο

τοποθετείτε την κόλλα στο σημείο που κόπηκαν τα ζωάκια και τα κολλάτε στο κέντρο του καμβά, αφού βέβαια έχει στεγνώσει καλά το χρώμα. Τώρα όσον αφορά το βερνίκι, είναι καθαρά δική σας επιλογή το πότε θα το περάσετε. Μπορείτε να το περάσατε ξεχωριστά πριν κολλήσετε τα ζωάκια με τον καμβά ή μετά όλα μαζί. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

 Βήμα 6ο


καρφώνεται τα καδράκια στο τοίχο όπως εσείς επιθυμείτε!!!



 Μια έξυπνη , όμορφη και οικονομική πρόταση που πάνω από όλα την φτιάχνεις μόνο σου και φυσικά όσες/ όσοι έχουν μεγαλύτερα παιδάκια, είναι ένας ωραίος, δημιουργικός και ποιοτικός τρόπος να περάσετε όλοι μαζί το απόγευμα μιας αδιάφορης κατά άλλα Τετάρτης.....!!!!!
 
  Με χαρά , θα περιμένω φωτογραφίες και σχόλια από τις δικές σας εκδοχές και βέβαια για ότι θέλετε να προτείνετε!!!!




Μπορείτε να με βρείτε και στα social media:

facebook - pinterest - twitter - instagram



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου