Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

DIY Vintage love ....Ανανέωση μπαλκονιού



 Μπορεί να άφησα για λίγο το αγαπημένο μου blog, παρόλα αυτά όμως έχω μαζέψει αρκετό υλικό πολύ ενδιαφέρον που θα σας το παρουσιάσω σταδιακά .....Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για την ανανέωση του μπαλκονιού μας που κάναμε στις αρχές του καλοκαιριού!!


 Μετακομίσαμε στο σπίτι του συζύγου μου το καλοκαίρι του 2014, πίσω από το σπίτι μας λοιπόν βρίσκεται το σπίτι του παππού, όπου στις αποθήκες υπάρχουν πολλά, παλιά αντικείμενα και έπιπλα. Αφού τακτοποιηθήκαμε με την μετακόμιση κάναμε μια επιδρομή στις αποθήκες, μιάς και οι δύο είμαστε λάτρεις των vintage αντικειμένων!!!  Είναι πολύ ανακουφιστκό το ζευγάρι να έχει περίπου το ίδιο στυλ και γούστο γιατί έτσι έχεις λίγο λιγότερα πράγματα να διαφωνείς αλλά και κοινά ώστε να δένεσαι ακόμη πιο πολύ!!!! Ας αφήσω όμως τις φιλοσοφίες και ας πάμε στο ψητό!!!

 Στις αποθήκες που λέτε βρήκαμε αρκετά πράγματα που μας άρεσαν και χρειάζονταν μετατροπή, αλλα επειδή μόλις είχαμε μπει στο σπίτι, είπαμε να μπούμε σε μια σειρά να σκεφτούμε τι ακριβώς στυλ θέλουμε να δώσουμε και μετά βλέπουμε τι μας ταιριάζει.... αναγκαίο όμως ήταν να βρούμε τραπέζι και καρέκλες για το πίσω μπαλκόνι που έχει πολύ ωραία θέα δροσιά και ησυχία. Είχαμε τραπέζι και καρέκλες για μπαλκόνι αλλά τα βάλαμε στο μπροστινό όπου είναι και η είσοδος του σπιτιού για να μην φαίνεται άδειο... όμως σε εκείνο το μπαλκόνι χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος και μόνο αργά το βράδυ μπορείς να κάτσεις. Βρήκαμε λοιπόν ένα παλιό χειροποιήτο τραπέζι από τον παππού και τρεις καρέκλες άσχετες μεταξύ τους μεν, παλιές και πολλά υποσχόμενες αν τις έβαφες δε!



 Επειδή υπήρχε πολύ φούρια λόγω της μετακόμισης, τα άφησαμε  όπως ήταν. Έλα όμως που ήρθε το φθινόπωρό, άρχισαν τα κρύα, αναγκαστικά τα μαζέψαμε. Προέκυψε και η εγκυμοσύνη που όρεξη και χρόνος για δουλειά. Το επόμενο καλοκαίρι γέννησα, πάλι δεν κάναμε τίποτα. Στο μεταξύ όσο τα έβλεπα έτσι άσχετα μεταξύ τους, μετάνιωνα και έλεγα να πάμε να αγοράσουμε καινούργια τώρα, το μπαλκόνι είναι άσχημο! 'Ήρθε και ο επόμενος χειμώνας και αποφάσισαμε πως δεν θα τα κρατούσαμε για το επόμενο καλοκαίρι και να τα βάφαμε, σκεφτόμουν χρώματα όπως το άσπρο ή το ζαχαρή, τόσο ταλαιπώρημένα έπιπλα μόνη μου δεν θα μπορούσα να τα συνεφέρω. 

 Το Μάρτιο που μας πέρασε μια φίλη έκανε κάτι σεμινάρια για αναπαλαίωση αντικειμένων και decoupage και αναπαλαίωσε μόνη της μια κονσόλα- παπουτσοθήκη παλιά και έγινε τέλεια ... δεν την αναγνώριζες!!! Όταν μου ανέφερε ότι υπάρχουν ειδικές μπογιές ( μπογιά κιμωλίας ονομάζεται) που δεν χρειάζεται να τρίψεις τις ήδη υπάρχουσες επιφάνειες με γυαλόχορτα, βάφεις κατευθείαν με εξέπληξε και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει αν θελήσω κάποια στιγμή ! Τότε σκέφτηκα τα έπιπλα του μπαλκονιού που δεν είχα να χάσω και κάτι, έτσι και αλλιώς αν δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα θα αγοράζαμε καινούργια όπως είχαμε σκοπό.



 Έπρεπε όμως να βρω χρόνο ελεύθερο ... έτρεχα και με την βάφτιση το άφησαμε λοιπόν για τέλη Μαίου. Έτσι μετά από 3 χρόνια με έπιασε η προκοπή και μένα, πήγαμε με την φίλη μου διάλεξα 2 χρώματα χαρούμενα και αισιόδοξα και ένα βαζάκι λούστρο. Το κόστος ήταν πολύ μικρό για τέσσερα έπιπλα, σύνολο 30 ευρώ μαζί με τα πινέλα. Ακόμη όμως ήμουν πολύ επιφυλακτική για το αποτέλεσμα.

 Χρειαστήκαμε 4 απογεύματα από 3 ώρες καθώς κάθε χέρι βαφής έπρεπε να στεγνώσει. Αν όμως έχεις διαθέσιμο χρόνο μέσα σε δύο μέρες τα ξεπετάς. Το αποτέλεσμα για πρώτη φόρα θεωρώ, μας δικαιώσε !!! Τα λάτρεψα!!!!! Πρόσθεσα και κάποιες ακόμη πινελιές με τέλεια και οικονομικά διακοσμητικά από το κατάστημα  ΙΖΙ shops και το vintage μπαλκονάκι μας ολοκληρώθηκε!!!! Όλο το καλοκαίρι, το κατά-ευχαριστηθήκαμε, έπαιζε ο μικρός έξω και εγώ απόλάμβανα την ωραία μας θέα!!!

 Επειδή όπως είπε και μια φίλη, εμείς είμαστε οι σκηνοθέτες της ζωή μας, εμείς με τις επιλογές μας μπορούμε να ομορφύνουμε με απλά πράγματα και το περιβάλλον που ζούμε, και να δίνουμε χρώμα και νόημα στις αναμνήσεις τις δικές μας και κατ' επέκταση των γύρω μας!!!!! Σκεφτόμαστε πριν πετάξουμε, φανταζόμαστε με διαφορετική ματιά, πιο χαρούμενη, αν το εκάστωτε αντικείμενο μπορεί να συνεχίζει να μας συντροφεύει και έτσι να δημιουργήσουμε μαζί του καινούργιες αναμνήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου