Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι 12 καλύτερες ταινίες των Χριστουγέννων .............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


1) home alone



  Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ αποφασίζει να πάει διακοπές στη Γαλλία για τα Χριστούγεννα, όμως ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους τον οχτάχρονο γιο τους Κέβιν!
  Ο Κέβιν μένει μόνος του στο σπίτι τους στο Σικάγο και φαίνεται να το απολαμβάνει, μέχρι τη στιγμή που δύο αποτυχημένοι ληστές προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του και τότε το διασκεδάζει ακόμα περισσότερο!


2) love actually 
 


 Από τους συντελεστές των: “Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”, “4 Γάμοι και μια κηδεία” και το “Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς”, το “Love actually” είναι η απόλυτη ρομαντική κωμωδία με το εκπληκτικό καστ και την πανέμορφη μουσική. Μία ταινία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και διδάσκει, ότι αν κοιτάξουμε καλά, η αγάπη βρίσκεται πραγματικά γύρω σου.

 3) scrouged




 Ο Frank Cross (Bill Murray) είναι ένας κυνικός και άκρως αντιπαθητικός τηλεοπτικός παραγωγός που βασανίζει τους συνεργάτες του με τις φωνές και τις παραξενιές του. Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα δεχτεί την επίσκεψη τριών φαντασμάτων - Του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος - που τον κάνουν ν' αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή και να δει τι πραγματικά αξίζει...

4) the santa clause



  Αυτή η οικογενειακή κωμωδία είναι μια από τις καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα που γυρίστηκε τη δεκαετία του ’90 με το μεγάλο αστέρι Tim Allen να υποδύεται τον Scott Calvin, έναν συνηθισμένο άνθρωπο που σκοτώνει κατά λάθος τον Άγιο Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων. Αφού ανεβαίνει στο έλκηθρο και βοηθά τους ταράνδους να παραδώσουν τα δώρα, ο Scott αποφασίζει να παίξει το ρόλο του Άη Βασίλη για πάντα!

5) the christmas carols ( the muppets )




 Η κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντικενς παίρνει άλλη διάσταση, όταν κεντρικοί ήρωες γίνονται τα εκπληκτικά Muppets. Ο Μάϊκλ Κέιν υποδύεται τον τσιγκούνη και μίζερο Σκρουτζ σε μια ταινία που μόνο μίζερη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
  Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ βρίσκεται σπίτι του, έως τη στιγμή που δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων έρχονται και τον ταξιδεύουν στο παρελθόν του, στο παρόν αλλά και στο μέλλον του. Ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο, γιατί αυτό που αντικρίζει δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Βλέπει ένα πολύ μοναχικό άνθρωπο, που βυθίζεται στη μοναξιά του, καθώς κανείς δεν του θέλει εξαιτίας της παραξενιάς του.
  Εκεί όμως που στέκεται περίλυπος και αναλογίζεται τη ζωή του, συναντά τον Μπομπ Κράτσιτ (τον βάτραχο Κέρμιτ) που θα τον φέρει σπίτι του, θα τον αγκαλιάσει και θα του δείξει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια τρυφερή, γιορτινή ταινία με εκπληκτική μουσική και ειδικά εφέ, τώρα και σε ψηφιακή μορφή για όλη την οικογένεια


6) the nightmare before christmas




 H ευφάνταστη ταινία του Τιμ Μπάρτον, που μπλέκει Halloween και Χριστουγέννα, σχετίζεται πιο πολύ με σκελετούς και κρανία, παρά με έλκηθρα, καμπάνες και χιονονιφάδες! Παρόλα αυτά το φιλμ The Nightmare Before Christmas παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του σκηνοθέτη και έχει αποκτήσει τη φήμη του κλασικού μεταξύ των οπαδών του…

7) the polar express 



  Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Αη Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίστε βουνά, τοπία στρωμένα με πάγο και πανύψηλες γέφυρες. Απολαύστε τη ζεστή σοκολάτα που σας προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σας εξάψουν τη φαντασία. Ο Τομ Χανκς και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ξανασυνεργάζονται σε αυτή την κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία, γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων. Η 'Αποτύπωση Ερμηνείας' μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό 'Όταν βλέπεις... πιστεύεις'. Θα δείτε θαύματα και θα το πιστέψετε. Τι περιμένετε λοιπόν; Επιβιβαστείτεεεεε!!!!!! 

8) you 've got mail




  Το «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας» της Νόρα Έφρον είναι αγαπημένη ταινία των καναλιών για την περίοδο των Χριστουγέννων. Για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία. Είναι μια ρομαντική κομεντί της οποίας η δράση τυχαίνει να κορυφώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων.
  Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της.

9) christmas vacation


Ο ανεπανάληπτος Chevy Chase σε μια κωμική περιπέτεια που θεωρείται πλέον κλασσική χριστουγεννιάτικη κωμαδία. Κάθε λογής απρόοπτες ξεκαρδιστικές καταστάσεις συμβαίνουν στη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του κάνοντας την ταινία μια απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

10) a christmas carol


  Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Jim Carrey) ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει “κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο”. Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί.

11) scissorhands


  Η Πεγκ Μπoγκς, πλασιέ μιας εταιρίας καλλυντικών, επισκέπτεται μια μέρα τo παλιό κάστρo πoυ βρίσκεται σ έvα λόφo, στα περίχωρα της μικρής της πόλης κι αvακαλύπτει εκεί τov μovαχικό Έvτoυαρvτ. Είvαι έvας... τεχvητός άvθρωπoς, δημιούργημα ενός εκκεvτρικού επιστήμovα, ο οποίος πέθαvε από καρδιακή πρoσβoλή πριv πρoλάβει vα τov ολοκληρώσει. Στη θέση τωv χεριώv τoυ, o μελαγχoλικός vεαρός έχει κoφτερές λάμες σαv ψαλίδια. Η Πεγκ αισθάvεται oίκτo γι αυτόv και δεv διστάζει vα τov υιoθετήσει, παρά τις αvτιρρήσεις της κόρης της, Κιμ. Σιγά-σιγά, o Εvτoυαρvτ πρoσαρμόζεται στηv καιvoύρια τoυ ζωή και καταφέρvει vα μετατρέψει τo ελάττωμά τoυ σε ταλέvτo. Με τα κoφτερά τoυ δάχτυλα, δίvει στoυς θάμvoυς τωv κήπωv μoρφές εξωτικώv ζώωv κι αvαλαμβάvει τις κoμμώσεις τωv φλύαρωv κυριώv της συvoικίας. Μια μέρα όμως, τo αγόρι της Κιμ, o Τζιμ, αποφασιίζει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Έντουαρντ για να κάνει μια διάρρηξη...

12) gremlins


  Οι γονείς του Μπίλι του κάνουν ένα παράξενο δώρο για τα Χριστούγεννα. Ενα... ιδιαίτερο κατοικίδιο, για την ανατροφή του οποίου ο Μπίλι πρέπει να εφαρμόσει τρεις αυστηρούς κανόνες. Οταν ο Μπίλι τα κάνει θάλασσα, ορδές από μικρά σκανταλιάρικα τερατάκια θα ξεχυθούν στην πόλη του. Ευκαιρία για ταξίδι στο χρόνο, σε μια από τις διασκεδαστικότερες ταινίες όλων των εποχών, με τη σφραγίδα του Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου