Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χρήσιμες ιδέες για οικογενειακό προγραμματισμό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 Καλημέρα, αρχή της εβδομάδας σήμερας και τι καλύτερο από το μιλήσουμε για τον οικογενειακό προγραμματισμό!!!!!! Μια οικογένεια κυρίως όταν έχει και πολλά παιδιά έχει και πολλές υποχρεώσεις. Λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ, γιατροί, καθημερινές δραστηριότητες, παιδικά πάρτυ, δώρα κ.τ.λ. που μια εργαζόμενη μητέρα καλείτε να προγραμματίσει σωστά τον χρόνο της ώστε να τα συνχρονίσει όλα παράλληλα με τις δουλειές του σπιτιού, το  φαγητό και την εργασία της. Για τον λόγο αυτό θα μου πεις δημιουργήθηκαν οι ατζέντες, τα ημερολόγια .

  Είναι τόσες πολλές αυτές οι υποχρεώσεις κάθε εβδομάδα που μια απλή ατζέντα δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα πλάνο, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όπου όλοι η οικογένεια καλείται να το εφαρμόσει. Σκεφτείτε πόσο χρόνο σπαταλάει μια γυναίκα για να αποφασίσει τι φαγητό θα μαγειρέψει και πόσο την αγχώνει αυτή η σκέψη, κατά τον ίδιο τρόπο αναλογιστείτε πόσο χρόνο σπαταλάει σε κάθε άλλη σκέψη προγραμματισμού, να βάλει πλυντήριο, να πάει τα παιδιά στο κολυμβητήριο, στο γυρισμό να πάρει ένα δώρο για ένα παιδικό πάρτυ το Σ/Κ, να πληρώσει τα κινητά, να γυρίσει να απλώσει τα ρούχα, να μαγειρέψει..... κ.τ.λ. 

 Για όλους αυτούς τους λόγους, οι φίλες μας από την Αμερική, μας συστήνουν τους πίνακες ή γωνιές οικογενειακού προγραμματισμού! Όπου εκεί υπάρχουν αναρτημένες πάντα καλόγουστα, όλες οι υποχρεώσεις της οικογένειας, οι λογαριασμοί και πότε λήγουν, το μενού της εβδομάδας, η λίστα με τα ψώνια και ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πότε!!!!! Αχ αυτοί οι Αμερικάνοι χειρότεροι και από τους Γερμανούς είναι σε θέματα τάξης και οργάνωσης !!!!! Τώρα κατά πόσο εμείς σαν Ελληνίδες μπορούμε να εφαρμόσουμε τέτοια αυστηρά προγράμματα που η πρώτη λέξη που λέμε αν δούμε μια φίλη ή γνωστή στον δρόμο είναι," χαθήκαμε πότε θα πάμε για καφέ " και ξεκινάμε την πάρλα...... δεν ξέρω........αλλά δεν χάνουμε τίποτα να ρίξουμε μια ματιά παρακάτω :





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου