Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

DIY..... 12 Όμορφες και έξυπνες προτάσεις διακόσμησης για να φτιάξεις μόνη σου !!!!!!!!!!!


  Δεν ξέρω γιατί, αλλά τις Τετάρτες  με πιάνει οίστρος για δημιουργία, ίσως γιατί την θεωρώ την πιο ήσυχη, ρομαντική και χαλαρή μέρα της εβδομάδας.Έχεις τελειώσει τις δουλειές σου τις δυό προηγούμενες μέρες, η αγορά είναι κλειστή και ότι εκκρεμότητες έχεις τις αφήνεις για τις δυό επόμενες μέρες, στο τέλος δηλαδή της εβδομάδας. Ναι, το απόγευμα της Τετάρτης το αφιερώνω σε μένα, θα φτιάξω καφεδάκι χωρίς τσιγάρο διότι το έκοψα και ζω τελικά μια χαρά και χωρίς αυτό, θα βάλω ραδιόφωνο και θα διαβάσω ένα βιβλίο, θα ξεφυλλίσω περιοδικά, θα δω παλιές φωτογραφίες, θα ασχοληθώ με ένα diy project  ... με ότι θα με χαλαρώσει κ θα με γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα!

 Βάλτε λοιπόν έναν αρωματικό γαλλικό καφέ, "η πραλίνα είναι ότι πρέπει για την περίσταση" μουσικούλα, ένα πολύ ωραίο και ταξιδιάρικο κομμάτι σαν το "depth of my soul" Thievery Corporation feat. Shana Halligan και πάμε να δούμε μαζί προτάσεις διακόσμησης που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα μόνες μας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά.
 

Κουκουνάρια σε διαφορα μεγέθη, βαμμένα με σπρέι, σε αγαπημένα χρώματα, διακοσμούν βάζα και πιατέλες


Οι ξύλινες κουτάλες μπορούν πλέον να διακοσμήσουν την κουζίνα σε αγαπημένα χρώματα, tip:μετά το βάψιμο ψεκάστε με σπρέι λούστρου για να προστατευσετε το χρώμα

Τα τενεκεδένια βάζα του τοματοπελτέ ή της κομπόστας μπορούν να μετατραπούν σε φαναράκια για το μπαλκόνι

Το συγκεκριμένο ράφι είναι του Ikea και το προτείνει ως ράφι μπαχαρικών, μπορεί όμως να βαφεί σε χρώματης αρεσκείας μας και να χρησιμοποιηθεί π.χ. για τα βερνίκια νυχιών

Αν έχουμε μαζεμένη άμμο από την παραλία την κοσκινίζουμε και την τοποθετούμε σε μεγάλα βαζα σε διάφορα μεγέθη, μαζί με κεριά και έχουμε έτοιμο, ενα πολύ ωραιό σετ φαναριών για την κονσόλα ή το τραπέζι σαλονιού!

Απο μόνο του ένα παλιό καφάσι κρεμασμένο στον τοίχο με χοντρό σκοινί είναι μια διακοσμητική πρόταση, μπορούμε να προσθεσουμε δυό μπουκάλια διάφανα και να τοποθετήσουμε όλα μας τα βραχιόλα.

Παλιά υφάσματα από μακό μπλουζάκια ή μαξιλαροθήκες δεν χρησιμεύουν μόνο για ξεσκονόπανα, μπορούμε να κόψουμε λωρίδες και να ντύσουμε ότι παλιό βαρεθήκαμε π.χ. τις κρεμάστρες, έτσι ανανεώνουμε ευχάριστα το εσωτερικό της ντουλάπάς μας

Ένα παιδικό γραφείο κυρίο έχει άπειρους μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και μολύβια, για να τα έχουμε οργανωμένα, σε ένα κουτί απο παπούτσι που το ντύνουμε με ένα χαρτί της αρεσκείας μας, τοποθετούμε ρολλά από χαρτί υγείας και έχουμε έτοιμη την μεγάλη μολυβοθήκη μας!
Αντί να έχουμε άδεια διαφανή βάζα, προσθέτουμε στην βάση βότσαλα, προαιρετικά ένα λουλούδι της αρεσκείας μας, νερό και ένα κερί, το οποίο επιπλέει και αμέσως όλα ομορφαίνουν!!!! είναι ωραία πρόταση για είσοδο σπιτιού!!!!


Τι πιο όμορφο αν υπαρχει χώρος, να δημιουργήσουμε με δυό ξύλινες απλές σκάλες, δυό ξυλινά ράφια και ένα κύλινδρο από ξύλο ή μέταλλο έναν διαφορετικό καλόγηρο, τοποθετείτε στην είσοδο ή στην κρεβατοκάμαρα (χρησιμοποιείτε και σαν ραφιέρα)

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξουμε φαναράκι, είναι να κόλλήσουμε μια καρδιά ή ότι σχέδιο προτιμούμε στο βάζο το υπόλοιπο το βάφουμε στο χρώμα που μας αρέσει και αφού στεγνωσει βγάζουμε το χάρτι και έχουμε ένα πολύ ωραίο φαναράκι


Στερεώνουμε μια γωνία στο τοίχο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, τοποθετούμε το βιβλίο όπως μας βλέπουμε και από πάνω στοιβάζουμε και άλλα βιβλία. Μια πρωτότυπη ιδέα αντί να βιδώνουμε ράφια

  Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις. Πιο σημαντικό όμως είναι να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, αν δεν είναι η Τετάρτη όριστε μια άλλη μέρα, κάποιες συγκεκριμένες ώρες και κάντε απλά πράγματα που δημιουργούν αναμνήσεις και όμορφα συναισθήματα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου