Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

15 Μυστικά για να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Παρόλου που ο αέρας έξω είναι δυνατός και όταν τον βλέπεις μέσα από το τζάμι σε αγριεύει, όταν βγείς έξω και σε αγγίξουν οι αχτίδες του ήλιου τότε θα καταλάβεις πως αυτός ο αέρας ήρθε για να σε ξεβολέψει από την ρουτίνα, είναι δημιουργικός, σου δίνει δύναμη, φόρα, σε ζωντανεύει.Τι πιο ωραίο λοιπόν από μια βόλτα με ήλιο και αέρα, καθαρίζει το μυαλό από δυσάρεστες σκέψεις και δίνει ώθηση για λύσεις και αποφάσεις. Προτεραιότητα όλων των αποφάσεων μας είναι πρωτίστως η οικογένεια μας πάμε να γνωρίσουμε τα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να την κάνουμε πιο ευτυχισμένη.




Μυστικό Νο 1: Απολαύστε ο ένας τον άλλον

 Η ουσία μιας ευτυχισμένης οικογένειας είναι όταν πραγματικά εξυψώνει ο ένας τον άλλον και όταν όλα πάνε στραβά στο πώς μεταχειρίζεται ο ένας τον άλλον.


Μυστικό Νο 2: Εναλλαγή Ιστοριών

 Όταν τα παιδιά σας έρθουν στο σπίτι, ρωτήστε τα τι συνέβη στο σχολείο και έχετε μια ιστορία γι 'αυτά.  Αν γυρίσετε στο σπίτι αποκαρδιωμένοι, χωρίς να ενδιαφερθείτε πραγματικά και στη συνέχεια, πέντε λεπτά αργότερα η τηλεόραση είναι ανοιχτή, για ποιον λόγο να είναι χαρούμενα που σας είδαν.
H ουσία είναι ό,τι όταν γυρνάτε στο σπίτι, τα παιδιά σας πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Θα πρέπει να παρατήσετε ότι κάνετε και πάντα να πηγαίνετε στο σπίτι έχωντας να μοιραστείτε με τα παιδιά σας, είτε αυτό είναι μια ιστορία ή ακόμα μια εικόνα. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά σας θα έχουν κάτι να προσδοκούν. Ο μεγάλος όλεθρος της οικογενειακής ζωής είναι η πλήξη και αυτό είναι που οδηγεί σε δυσλειτουργία τις σχέσεις, και τα παιδιά θα θέλουν να είναι με τους φίλους τους, περισσότερο από την οικογένεια τους.
 
Μυστικό Νο 3: Βάλτε τον Γάμο σας πρώτα



  Ορίστε ένα πραγματικό παράδειγμα της αγάπης. Η σχέση και ο γάμος πρέπει να έρχονται πρώτα
  Υπάρχουν πολλές οικογένειες, όπου τα παιδιά έρχονται πάντα πρώτα. Στη συνέχεια, θα γίνουν οι  μόνοι παρόχοι της αγάπης. Αυτή είναι μια άδικη επιβάρυνση να βάλετα στα παιδιά. Είναι επίσης κακό για τις οικογένειες, γιατί τα παιδιά θα φύγουν από το σπίτι τελικά.


Μυστικό Νο 4: Διάλειμμα φαγητό μαζί


 Οι οικογένειες που τρώνε μαζί, θα μείνουν μαζί. Είναι τόσο απλό. Τα οικογενειακά δείπνα είναι απαραίτητα. Είναι μια στιγμή για να ενωθείτε.Ορίστε ως στόχο τουλάχιστον τέσσερα οικογενειακά γεύματα την εβδομάδα.

Μυστικό Νο 5: Παίξτε μαζί

 Έχετε ένα ή δύο ενωτικές δραστηριότητες που η οικογένεια κάνει μαζί σε μια νυχτερινή βάση. Παραμύθια για μικρά παιδιά ή διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από ένα μυθιστόρημα για ένα μεγαλύτερο παιδί.


Μυστικό Νο 6: Βάλτε την οικογένεια πριν τους φίλους

 Στην ευτυχισμένη οικογένεια, η οικογένεια έρχεται πριν από τους φίλους. Η φροντίδα για τα παιδιά πρέπει επίσης να είναι διασκέδαση. Δώστε τους κανόνες, αλλά να κατανοήσετε ότι τα παιδιά χρειάζονται διασκέδαση, πάρα πολύ. Όταν τα παιδιά βαριούνται και είναι απαθής, θα αρχίσουν να ψάχνουν για τον ενθουσιασμό έξω από το σπίτι και τότε είναι που οι φίλοι γίνονται πιο σημαντικοί. Η φιλία είναι σημαντική, αλλά η οικογένεια έρχεται πρώτη. 

Μυστικό Νο 7: Οριακές παιδική εξωσχολικές δραστηριότητες

 Σήμερα, ένας αυξανόμενος αριθμός των παιδιών έχουν βαριά προγράμματα από μικρά και συμμετέχουν σε έξι ή επτά εξωσχολικές δραστηριότητες ανά εβδομάδα. Η μητέρα γίνεται μια σοφέρ και τα παιδιά δεν είναι ποτέ στο σπίτι την ίδια στιγμή. Αυτό δεν είναι μια συνταγή για μια ευτυχισμένη οικογένεια. Αν τα παιδιά σας μεγαλώσουν, και δεν ξέρουν πώς να κάνουν μπαλέτο, θα είναι εντάξει. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες δεν πρέπει να είναι ακραίες και πάρα πολλές. Δημιουργήστε τις δικές σας δραστηριότητες μετά το σχολείο ως μια οικογένεια. Για παράδειγμα, πάρτε τα παιδιά σας για πατίνια, ποδηλασία, κολύμπι μετά το σχολείο ως μια οικογένεια.

 
Μυστικό Νο 8: Δημιουργία και τήρηση τελετουργίας



  Οι οικογένειες χρειάζονται τελετουργίες. Τελετουργίες δεν είναι μόνο θρησκευτικές, εθνικές.
 Η Barbara Fiese, PhD, καθηγητής και πρόεδρος της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης,προτείνει, ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες πρέπει να έχουν σημαντικές τελετουργίες χωρίς να αγχώνονται γι' αυτές. Μπορεί να είναι κάτι μοναδικό για τη δική σας οικογένεια, όπως
το Σάββατο πρωί τρώμε σπιτικά κρουασάν ή τυρόπιτα, μια εβδομαδιαία νύχτα φτιάχνουμε πίτσα, ή ακόμα ακούμε τραγουδάμε και χορεύουμε το τραγούδι της οικογένειας,σάββατο απόγευμα πάμε για bowling, κυριακή μεσημέρι τρώμε με τον παππού και την γιαγιά  κ.τ.λ. Οι τελετουργίες έχουν την τάση να φέρνουν τα μέλη της οικογένειας κοντά γιατί επαναλαμβάνονται με την πάροδο του χρόνου.
  Για να λειτουργήσουν οι τελετουργίες, πρέπει να είναι ευέλικτες. Δεν μπορεί να είναι άκαμπτες. Αν το bowling είναι κλειστό ή ο παππούς και η γιαγιά λείπουν θα πρέπει να πάμε κάπου αλλού.

 
Μυστικό Νο 9: Κρατήστε τις φωνές σας χαμηλά

  Να θυμάστε ότι τα παιδιά αναπτύσσονται στη σταθερότητα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι. Μιλήστε με τα παιδιά σας, να τους δώσετε αυστηρούς κανόνες, και η τιμωρία επιβάλλεται όταν είναι απαραίτητο, αλλά δεν χάνουμε τον έλεγχο για να φωνάξουμε. Αν φωνάξουμε τα παιδιά, δείχνει ότι είστε εκτός ελέγχου και έτσι  δημιουργείτε ένα μη ήρεμο περιβάλλον.


Μυστικό Νο 10: Ποτέ μην μαλώνετε μπροστά στα παιδιά

  Ενώ μαλώνετε ή λογομαχείτε πράγμα που μπορεί κάποιες φορές να είναι αναπόφευκτο, προσπαθήστε να το κρατήσει μακριά από τα παιδιά. Αν τα παιδιά σας, σας σαν δούν να μαλώνετε, να ζητήσετε συγγνώμη και να πείτε ό,τι λυπάστε που έπρεπε να το δουν, με τον μπαμπά είχαμε μόνο μια διαφωνία, αλλά όλα είναι εντάξει τώρα.  


Μυστικό Νο 11: Μην εργάζεστε τόσο πολύ

  Όλοι δουλεύουν και δεν παίζουν, κάνει χειρότερα τα πράγματα σε μια οικογένεια, και όχι απλά θαμπά. Αν είστε μακριά όλη την ώρα και δεν είναι προτεραιότητα τα παιδιά σας, τα παιδιά σας θα εσωτερικεύουν τα συναισθήματα ανασφάλειας. Θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά πολύτιμα.


Μυστικό Νο 12: Ενθάρρυνετε την αδελφική αρμονία
  Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα αδέλφια μπορεί να είναι διχαστική. Προσπαθήστε να μιλήσετε στα παιδιά σας για το πόσο τυχεροί είναι που έχουν αδέλφια.
 
Μυστικό Νο 13: Έχετε προσωπικά Ανέκδοτα

  Οι ευτυχισμένες οικογένειες έχουν ιδιωτικά αστείαΤα ανέκδοτα και τα ψευδώνυμα συμβολίζουν ότι αυτή είναι μια ομάδα που ανήκουν και χρησιμεύει ως μια συντομογραφία για μεγαλύτερες εμπειρίες
 
Μυστικό Νο 14: Να είστε εύκαμπτοι
  Αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Αλλά από την ίδια τη φύση τους, οι οικογένειες αλλάζουν, έτσι πρέπει να είναι ανοικτή στην αλλαγή στη σύνθεση των μελών και την ηλικία. Κάποιος παντρεύεται, κάποιος πεθαίνει, κάποιος συνάπτει νέο γάμο και οι έφηβοι δεν είναι πλέον παιδιά και οι νεαροί ενήλικες δεν είναι πλέον έφηβοι, αλλά όλοι εξακολουθούν να είναι μέρος της οικογένειας.

Μυστικό Νο 15: Επικοινωνία

  Η Rose J. Perkins, αναπληρωτής καθηγητής της ψυχολογίας στο Κολλέγιο Stonehill σε Easton, Mass., λέει ότι μια οικογένεια είναι ευτυχισμένη όταν επικοινωνεί ο ένας με τον άλλον. Συχνά οι οικογένειες έχουν συσταθεί έτσι, όπου ο καθένας τα λέει στη μαμά και στη συνέχεια η μητέρα στέλνει το μήνυμα, αλλά σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, υπάρχουν και πιο ευέλικτες, ανοικτές γραμμές επικοινωνίας. Σε χαρούμενες οικογένειες, όλα τα μέλη της οικογένειας είναι σε θέση να επικοινωνεί ανοιχτά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου